26. 05. 2017

Tisková zpráva: Starostka Sedloňova jde příkladem příjemcům dotací, tvrdí organizace SPED

Tisková zpráva: Starostka Sedloňova jde příkladem příjemcům dotací, tvrdí organizace SPED

V současné době spousta obcí, měst a institucí usiluje o získání dotace na své projekty. Mnozí z nich jsou však neúspěšní v jejich získání nebo čerpání. Mezi ně však nepatří starostka Sedloňova, paní Hana Ježková, která se zasloužila o získání dotace na opravu místních kapliček.

Dotace mohou získat nejen velká města, ale také malé obce. Takovým příkladem je právě obec Sedloňov s počtem stálých obyvatel kolem dvou set. Díky poctivému přístupu starostky získala obec na opravu kapličky sv. Huberta a kapličky P. Marie v oblastních částech Ošerov a Polom v centru Sedloňova.

Na opravu získala obec částku ve výši jednoho milionu korun od Ministerstva pro místní rozvoj a Ministerstva zemědělství. Druhým milionem financovala opravu obec sama, ze svého rozpočtu.

Dotace na podobné projekty jsou každoročně vyhlašovány začátkem kalendářního roku. Díky nim lze opravit široké spektrum obecních nemovitostí, které mají pro obec velký význam.

Organizace SPED, jako sdružení subjektů, které dlouhodobě využívají evropské dotace, uvádí jednání starostky Sedloňova, jako jasný důkaz, že dotace se dají využívat správně a příkladně k rozvoji celé republiky. Nejdůležitější dle Sdružení příjemců evropských dotací je zorientovat se v široké paletě evropských a národních dotací a vybrat ty nejvhodnější pro konkrétní příjemce. Pokud budou obce využívat dotace na smysluplné účely a ne je jen čerpat na zbytečné velké projekty, rozvoj republiky půjde rychleji a správným směrem. Z tohoto důvodu i SPED nabízí posouzení výběru dotačního titulu všem příjemcům.

Kontakt:

Mgr. Richard Budzák, člen rady sdružení, +420 732 226 134, info@prijemcidotaci.cz

Zpět
Copyright 2024, SPED.cz